Tájékoztató nap az új típusú szaktanácsadásról

Az új típusú szaktanácsadást bemutató tájékoztató napunkat 2015. január 29. csütörtökön tartottuk az alapítványi intézmények vezetőinek valamint az egri tankerület vezetőjének. A programon pedagógiai intézetünk e területen végzett tevékenységét ismerhették meg a jelenlévők. 2015 januárjától elkezdődnek a mesterpedagógus szaktanácsadók látogatásai. Pedagógiai intézetünk szaktanácsadói számos szakterületen tudják majd segíteni a pedagógusok az életpályamodellhez kapcsolódó minősítési eljárásban való sikeres részvételét. A tájékoztató napon e tevékenységünk részleteiről, valamint az együttműködési lehetőségekről is egyeztetésre került sor.

A tájékoztató napon előadást tartott Légrádiné Kőházi Tímea, EKF Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet általános és gyakorlati képzési igazgatóhelyettese a pedagógusok előmeneteli rendszeréről, Ütőné dr. Visi Judit, Tanárképző Központ főigazgatója a TK szerepét mutatta be a sikeres életpálya segítésében. Intézményünk igazgatója, Sándor József bemutatta Az új típusú szaktanácsadást, annak szerepét a pedagógusminősítésben, végül Pelbárt Zoltánné, szakmai szolgáltatási igazgatóhelyettes tájékoztatást adott a pedagógiai intézet tevékenységéről, a mesterpedagógus szaktanácsadóink szakterületeiről, az együttműködés konkrét lehetőségeiről.

A szaktanácsadás és egyéb más szolgáltatások területén kialakuló szakmai kapcsolatépítés a későbbiekben tovább folytatódik, február hónapban más az adott intézményre szabott együttműködési lehetőségek kidolgozására kerül sor.