Tizenhárom megyei diák a legjobbak közt

Átadták a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei díjait

Rögtön egy számtani feladvánnyal indult az Országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny ünnepélyes eredményhirdetése szerdán. Az Agria TISZK dísztermében megtartott eseményen a megyei forduló során legjobban teljesítő diákok munkáját díjazták.

A program a Gyakorlóiskola 5.c osztályos tanulóinak táncműsorával folytatódott, majd Légrádiné Kőházi Tímea igazgatónő köszöntötte a megjelent diákokat, felkészítő tanáraikat és családtagjaikat. A megyei válogatót idén az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola szervezte meg, együttműködésben a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvánnyal. Az első fordulón országos szinten 63 ezer 781 diák mérte össze tudását, köztük hét Heves megyei intézmény 1426 tanulója.

Az ünnepségen 93 tanuló vehette át jutalmát; legtöbbjük egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de háromfős csapatok is a díjazottak közé kerültek. A megyénkben legjelesebb 13 diákra hamarosan újabb megmérettetés vár: március 28-30-án Kecskeméten zajlik majd a komoly kihívásokat tartogató verseny országos döntője.
Forrás: heol.hu
További képek a rendezvényről: https://www.heol.hu/galeria/zrinyi-ilona-matematikaverseny-megyei-eredmenyhirdetese/