Gőzerővel folyik a munka a Pedagógiai Intézetben

portfolio_200x133Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet számos pedagógiai műhelyfoglalkozást hirdetett meg a 2013/2014-es tanévre. Az ingyenes rendezvények remek lehetőséget nyújtanak a szakma képviselőinek, hogy bővítsék ismereteiket, új módszereket sajátítsanak el, melyek segíthetik a mindennapos oktató-nevelői munka megújítását is, valamint a személyes tapasztalatok megvitatására is jó alkalmat teremtenek.

A „Számítógép a matematika órán és azon kívül” címmel Rácz József tartott nemrégiben előadást. Bemutatta a komputer felhasználási lehetőségeit elsősorban az algebra, a kombinatorika, a koordinátageometria és a trigonometria területén.
Dr. Mátyás Ferencné Hrk Mária a művészetoktatás fontosságáról beszélt, Pap Zoltán pedig a könnyebb adminisztráció metódusával ismertette meg hallgatóságát. Nagy érdeklődés mellett tartott előadást Márkus Róbert Zsolt a pedagógus életpálya modell kapcsán, a portfólió készítés rejtelmeiről.
Sikeresen indult és a kollégák nagy tetszését váltotta ki Debreceni Nándorné és Villangó Pálné foglalkozása, mely a „Kreatív tanulás „ címet viselte. A különböző tanulási módszereket, stratégiákat, hatékony tanulási technikákat ismertették a téma iránt érdeklődő kollégákkal

A műhelyek az első foglalkozáson vannak túl, és az elkövetkező időszakban folytatódnak.
A pedagógiai intézet további fontos feladatai közé tartozik a versenyek szervezése is: a 8. osztályosok számítógépes grafika területén mérték össze tudásukat, a verseny szünetében pedig Dr. Geda Gábor varázsolta el a diákokat a főiskola Robotika laboratóriumának „teremtményeivel”. A diákok örömmel vették át az oklevelet, emléklapot és értékes ajándékaikat.
Szintén 8. évfolyamosoknak hirdettek meg angol nyelvi versenyt is, mely szintén nagy érdeklődésre tartott számot. Az eredményhirdetés a közel jövőben lesz.