A CHAT – Culture, History, And Travelling

Az angol nyelvi levelezős versenyt végzős 8. osztályos diákoknak hirdettük meg.Fotoalbum

A verseny 3 fordulóból állt, melyből az első kettő levelezős formában történt, míg a harmadik, egyben az utolsó forduló, a döntő, az elődöntőkben legkiválóbban teljesítő diákok számára személyes megjelenésű volt.

Az egyes fordulók során a diákoknak 20 kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk feleletválasztós formában. A kérdéseket változatos, a tinédzsereket érdeklő témakörökből gyűjtöttük össze, így film, zene, földrajz, történelem, hagyományok. A kérdések összeállítása során a szervezők nem titkolt célja az volt, hogy a témakörök széles skálája lehetőséget adjon a diákoknak, hogy az iskolában tanult tantárgyakból szerzett ismereteiket felhasználják az angol nyelvű feladatsorok megoldása során. Mindehhez az informatikai tudásukat is használniuk kellett.

A versenyben az első két forduló alkalmával 38 diák vett részt, akik közül a döntőre csak néhány diákot hívtunk be.

A legjobbak a döntő feladatait az iskolánkban teljesítették 45 perc alatt. Az eredményhirdetés előtti szünetben a diákok angol szokás szerint délutáni teáztak, ahol megkóstolhatták egy igazi angol teát némi teasüteménnyel együtt.

A versenyen legjobb helyezést elért diákok:

  1. helyezett: Zavarkó Viktória
  2. helyezett: Laurinyecz Emese
  3. helyezett: Szederkényi Gréta

Gratulálunk a nyerteseknek, akik értékes ajándékokkal térhettek haza az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet és az MM Publication kiadó támogatásával.

Rutka Beáta és Ujváry Zoltánné

a verseny szervezői és lebonyolítói

Line-3