Együttműködés-javítás kooperatív technikákkal a Neumannban

2015. március 31-én a KOOPERATIVITÁS-ról szóló képzésen vettem részt, amelyet Márkus Róbert Zsolt, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet munkatársa tartott.

            A foglalkozásra a témáján túl azért is kíváncsi voltam, mert szerettem volna megfejteni a titkot: miért lelkesedett oly nagyon a gyakorlóiskolás lányom a „Robi bácsi” óráiért, miért várta az általános iskolai magyarórákat hétről hétre, s mi motiválta őt és a barátnőit, hogy még délutánonként is találkozzanak egy-egy különleges feladat megoldása érdekében.

            Ezen a továbbképzésen fény derült a „titokra”, s egy olyan – minden pedagógus által áhított-, gyakorlatias délutáni foglalkozáson vehettünk részt, ahol végre konkrét ötleteket is feljegyezhettünk a kooperativitáshoz kapcsolódó elméleti anyag mellett.

Magával ragadó volt az előadó lendülete, a mindennapokból vett példák, amelyek minden résztvevőt arra motiválnak, hogy minél előbb próbáljuk ki a hallott, új módszereket, hogy a módszertani tárházunkat bővítve még színesebbé, érdekesebbé tegyük a tanítási óráinkat.

A munka során mi is egy-egy feladattípus alanyai lehettünk, vagyis a „saját bőrünkön” tapasztalhattuk azt, amit később a diákjainkkal valósítunk meg.

Ilyen továbbképzésen bármikor szívesen részt vennék a jövőben is!

Köszönettel:

Hadnagyné Kovács Judit

Neumann János Középiskola és Kollégium

Line-3