„Innováció a mindennapokban: A projektpedagógia nyújtotta lehetőségek” Műhelyfoglalkozás a Maklári I. István Általános Iskolában

r1A tanév végéhez közeledvén a maklári Általános Iskola tantestülete arra szánta el magát, hogy a jövő évi pedagógiai szakmai munkát más alapokra helyezik, mint eddig: módszertani megújítást terveznek, amelyhez pedagógiai intézetünk szakértőjét hívták segítségül. Június 2-án egy műhelyfoglalkozás keretében Márkus Róbert Zsolt vezette be a kollégákat az innovatív pedagógiai szemlélet, azon belül a kooperatív technikák, a projekt módszer, a storyline, valamint Jena-plan, a drámapedagógia és a konstruktivista pedagógiai szemlélet nyújtotta lehetőségekbe. A maklári kollégák nyitottak és érdeklődőek voltak, és kiderült, hogy jó néhányan alkalmaznak is a mindennapokban hasonló módszereket.

A műhelyfoglalkozás jó hangulatban zajlott, hiszen a kollégák saját bőrűkön is megtapasztalhatták, hogy milyen kooperatívan együttműködni és az élménypedagógiának köszönhetően elmondásuk alapján valós élményeket is szereztek.

Szeptembertől kihelyezett formában hasonló műhelymunkák tartására is van lehetőség előzetes egyeztetés alapján.

r21 r2

Line-4