Tankocka az oktatásban műhelyfoglalkozás

2016. október 13-14-én került sor erre a foglalkozásra.

3Aktív résztvevője vagyok egy országos – csoportos fejlesztési munkának. Az utóbbi másfél évben részt vettem a learningapps.org weboldal magyar nyelvű változatának elkészítésében – fordításában, illetve csoportos munkával létrehoztuk a LearningApps.org – interaktív oktatási anyagok készítésére alkalmas felület magyar változatát (kockalapok.hu).

Hogy mi is a LearningApps.org?

Sokoldalú eszköz tanításhoz és önálló gyakorláshoz otthon vagy útközben. Egy olyan webkettes alkalmazás, amelynek segítségével interaktív és multimédiás oktatási segédanyagokat, tankockákat állíthatunk elő.

A fejlesztő munka során szerzett tapasztalataimat szívesen osztom meg intézményi és regionális szinten.

Nagy készülődés előzte meg a műhelymunkát, izgalmasan teltek napjaim. Az érdeklődők száma egyre növekedett.

A műhelyfoglalkozás során fő célom volt, hogy megismertessem a kollégákkal ezt a hasznos alkalmazást, illetve ötleteket adjak a tankockák tanórai felhasználásához.

Az első foglalkozás alkalmával a LearningApps-hez kapcsolódó (elméleti jellegű – PPT segítségével) általános ismeretek hangzottak el, mely végén igyekeztem a kollégák kérdéseire válaszolni. Az előadás során kellően felkeltettem érdeklődésüket, alig várták a következő napot: a gyakorlati képzést.

A műhelymunka második napján a kollégák könnyen elsajátították a tankocka készítés alapjait. Jó volt látni a sikerélményüket, melyet a tankockázás közben szereztek. A nap végén kifejezték igényüket egy következő, haladó csoportban való részvételre.

Örömmel gondolok arra, hogy a tankockákkal csillogást varázsoltam kollégáim és az általuk tanított diákok szemébe!                                             

Ládiné Szabó Tünde, szakvezető

Line-4