Digitális pedagógus és nemzedék konferencia

1Digitális lábnyomok – Digitális mérföldkövek2

2016-ban már az ötödik évét ünneplik annak, hogy a pedagógusok és a diákok támogatásának érdekében szakmai összefogás indult az ELTE PPK, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete és a Tempus Közalapítvány közreműködésével.

Idén a Digitális nemzedék konferenciasorozat és a Digitális pedagógus konferenciasorozat is jubileumi évfordulóhoz érkezik, s épp ezért – mindkét konferencia ötödik alkalmának apropójából – a szervezők szeretnének erre a közösen bejárt útra a szakma képviselőivel és a pedagógusokkal együtt egy összevont, ünnepélyes rendezvényen visszatekinteni.

Az információs társadalomban, a digitális generációk tanítóiként és nevelőiként számtalan olyan kérdéssel és megoldandó feladattal találkozunk, amelyeknek nagy része az infokommunikációs eszközök és web2.0-s szolgáltatások használatának módszertani és technikai különbségeire vezethető vissza. Az IKT használata befolyásolja az olvasási, kommunikációs, információfeldolgozási, tanulási szokásainkat; átalakítja mindennapjainkat.

Az idei rendezvény a 2016-os Magyar Tudomány Ünnepe társszervezőinek programjai között is szerepel.

A konferencia időpontja: 2016. november 26.

A konferencia helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és regisztrációs felület elérhető a rendezvény honlapján.

Forrás: www.moderniskola.hu

Line-4