Meseterápia és szociális készségfejlesztés Pedagógus továbbképzés határon túli kollégáknak

Izgalmasan indul a tanév annak az ötven határon túlról érkezett pedagógusnak, akik az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Intézetének 30 órás továbbképzésén vesznek részt.

Az ötnapos tréningen két, napjainkban igen hasznos téma közül választhattak az érdeklődők: az alkotó fejlesztő meseterápia bár önmaga nem egy oktató módszer, alkalmazása azonban segít egyfajta belső egyensúlyt teremteni a gyerekekben, ugyanakkor a mesék segítségével közelebb lehet hozni a különféle tantárgyi tartalmakat is. A szociális képességfejlesztés területéről pedig közösségi tanulást helyezték a képzés középpontjába, hiszen a kis csoportos, közös ismeretszerzés az élményszerzésen túl a gyerekek személyiségét is nagyban fejleszti. A programra a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül jelentkezhettek a kollégák, akiket az Eszterházy Károly Egyetem részéről Pajtókné Tari Ilona rektorhelyettes asszony köszöntött az egri gyakorlóban. Mint mondta, a kollégák a legjobb helyre jöttek, hiszen a 250 éves múlttal rendelkező intézmény fő profilja a korszerű és a mai kor kihívásaira is választ adó pedagógusképzés.

 Légrádiné Kőházi Timea igazgató asszony pedig arra biztatta a résztvevőket, hogy ismerjék meg a város épített és kulturális értékeit is az itt eltöltött napok során.

 Forrás: https://gyakorlo.uni-eszterhazy.hu/hu/hirek/meseterapia-es-szocialis-keszsegfejlesztes

Az  Eger Tv riportja megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=hGgULLtUqmE